top of page
  • Paulus Stuart

Koken met koperen potten en pannen: de voordelen

De kunst van het koken is gebaseerd op een combinatie van technieken en het juiste keukengerei. Koperen potten en pannen vallen op door hun vele kwaliteiten. In dit artikel legt Paulus Stuart, die keukenapparatuur en -gerei verkoopt in Anderlecht, de voordelen uit van koken met een koperen steelpan of koekenpan.

koperen potten en pannen
koperen potten en pannen

Hoge thermische geleidbaarheid

Koper heeft een zeer goed warmtegeleidingsvermogen. Dit betekent dat het warmte-efficiënt en gelijkmatig kan overdragen. Bakken, stoven, sauzen en jam bereiden; wanneer u kookt met koperen pannen verspreidt de warmte zich snel en gelijkmatig en blijft het voedsel niet aan de bodem plakken. Zelfs delicate gerechten, zoals gesmolten chocolade, melk of karamel, zullen niet verbranden of kleven wanneer ze bereid worden met koperen keukengerei. Bovendien passen koperen potten en pannen zich snel aan temperatuurveranderingen aan, waardoor u nauwkeurige controle hebt over het koken.

Antibacteriële eigenschappen

Naast zijn opmerkelijke thermische eigenschappen heeft koper natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Daarom wordt het in sommige ziekenhuizen gebruikt om besmetting door schimmels en bacteriën te voorkomen. In de keuken zorgt koper voor een betere voedselveiligheid, vooral in warme landen waar melk wordt bewaard in koperen potten. Deze antibacteriële eigenschap is essentieel voor het behoud van de versheid en kwaliteit van het voedsel dat u bereidt.

De keuze van grote chef-koks

Waarom koken chef-koks over de hele wereld het liefst met koperen pannen? Het antwoord ligt precies in de uitzonderlijke warmtegeleiding en de nauwkeurigere controle over het koken van ingrediënten. In een koperen pan hebt u geen last van oververhitting en worden al uw gerechten gelijkmatig gaar.

Schroei vlees perfect dicht, bereid een delicate saus, maak perfecte jam.


Koken met koperen pannen is een genot voor zowel amateurs als professionals.


Als het gaat om het instellen van de warmte hoeft u over het algemeen maar de helft van het verwarmingsvermogen in te stellen dat u normaal gebruikt met roestvrijstalen of gietijzeren keukengerei.


Investeren in koperen potten, pannen en ander koperen keukengerei is altijd een verstandige beslissing. Contacteer Paulus Stuart, leverancier in Anderlecht, en plaats uw bestelling.

Comments


laat een reactie achter

Bedankt! Je bericht is verzonden.

bottom of page