top of page
  • Paulus Stuart

Waarom onze keukenmessen slijpen?

Houdt u van koken en hebt u kwaliteitsmateriaal in de keuken? Dan zijn er enkele regels te volgen voor een lange levensduur van uw keukenmateriaal, of het nu gaat om een schilmesje, koksmes of spekmes, in keramiek of roestvrij staal. De Brusselse specialist in keukenmateriaal Paul Stuart vertelt u meer.

De messenslijper, onmisbaar

Koop geen nieuw mes wanneer u merkt dat het niet langer snijdt! Investeer gewoonweg in een messenslijper. We hebben de gewoonte te wachten tot ons mes niet meer snijdt om het te slijpen! U kunt best uw mes regelmatig te slijpen om het scherp te houden, want het stompt af door de zuurtegraad van het voedsel. Een mes dat regelmatig wordt gebruikt, slijpt u best meerdere keren per week. Een keer per maand of ten minste om de drie maanden is voldoende wanneer u het niet zo vaak gebruikt. Een goed geslepen mes betekent makkelijker en veiliger werken in de keuken. U kunt kiezen uit elektrische of handmatige slijpers, wetstalen of slijpstenen.Nog meer tips

Vermijd de vaatwasser, want die maakt de messen veel sneller bot. Was het mes direct na gebruik af met een zachte spons en een zeepsopje. Vermijd de schuurkant van de spons, want die zou krassen op het blad veroorzaken. Berg eveneens uw messen niet weg in een schuif met alle andere keukenmaterialen. U riskeert uzelf te snijden op zoek naar een of ander keukengerei in de lade. Het lemmet van uw messen wordt telkens ook beschadigd door de schokjes in uw lade. Investeer liever in een magneetstang of een mooi messenblok.


Wilt u graag kwalitatief keukenmateriaal aankopen? Paulus Stuart in Brussel verwelkomt u met een zeer ruime keuze.

Comments


laat een reactie achter

Bedankt! Je bericht is verzonden.

bottom of page