top of page
  • Paulus Stuart

Waar wordt een vleesvermalser voor gebruikt?

Een vleesvermalser, ook bekend als een vleeshamer of vleesdrumstick, is een handmatig keukengereedschap dat wordt gebruikt om een stuk vlees mals te maken dat te stevig is voor het koken. Paulus Stuart, specialist in de verkoop van keukenapparatuur en slagerijmachines in Brussel, vertelt u meer over het nut van dit gebruiksvoorwerp.Waarom een vleesvermalser gebruiken bij het koken?


Het doel van mals maken is om de spiervezels van het vlees af te breken om de textuur te verzachten en het daardoor malser te maken om op te kauwen. In het geval van gemarineerd vlees om te grillen maakt de malser een betere penetratie van de bereiding mogelijk en aldus meer smaak. Een hamer of flattener kan vooral handig zijn voor het afvlakken van delen zoals een kotelet of carpaccio. Als er veel manieren zijn om een vlees te bewerken, zoals marinade en langzaam koken, levert het mechanische malsheidsproces dankzij de scherpe messen het beste resultaat.

Het toestel is veelzijdig en zorgt ervoor dat u ook andere voedingsmiddelen verplettert, zoals koekjes, granen van alle soorten, gember, noten of zelfs ijsblokjes.


Hoe kiest u een vleesvermalser?


Een goede vleesvermalser heeft minstens twee kanten. De eerste kant heeft een glad oppervlak om af te vlakken, terwijl de tweede roestvrijstalen messen heeft om een hardere spiervezel te doorboren. Er zijn verschillende modellen die zich aanpassen aan alle smaken en smaakpapillen. Deze omvatten de vleeshamer, de blade tenderizer of de natuurlijke, poedervormige of commerciële vleesvermalser.

Of u nu een professional of een particulier bent, een grote selectievan keukenartikelen en apparatuur wacht op u.Neem nu contact op met de winkel van Paulus Stuart in Brussel en laat u vakkundig begeleiden bij de aankoop vaneen vleesvermalser.

Comments


laat een reactie achter

Bedankt! Je bericht is verzonden.

bottom of page