top of page
  • Paulus Stuart

Hoe maakt u de juiste keuze voor een snijplank?

Een snijplank is een onmisbaar dagelijks keukengerei voor het snijden van vlees, groenten en andere ingrediënten, en is een van de gebruiksvoorwerpen waar u in de keuken niet omheen kunt. Paulus Stuart, leverancier van al uw slagers- en horecabenodigdheden, legt uit hoe u de juiste plank uitkiest.

planche à découper

Het materiaal waaruit een snijplank is vervaardigd

Een snijplank kan van uiteenlopende materialen gemaakt worden. Snijplanken van hout en kunststof komen het meest voor, maar er zijn ook snijplanken verkrijgbaar in roestvrij staal, marmer, steen en gehard glas. Houd bij het uitkiezen van een snijplank rekening met de nodige hygiëne, want een snijplank mag de verspreiding van bacteriën niet in de hand werken.


Massief houten snijplanken

Planken van massief tropisch hardhout trekken niet krom in vochtige omstandigheden en er ontstaan praktisch geen splinters. Bovendien vangen de stevige houten planken schokken goed op wanneer het vlees met een slagershakmes wordt bewerkt.


Kunststof snijplanken

Kunststof is lichtgewicht en vaatwasmachinebestendig. Het is van nature praktisch niet poreus, waardoor vloeistoffen of etensgeuren niet snel in het materiaal trekken.


Roestvrijstalen snijplanken

Dit soort snijplanken beschikken over alle goede eigenschappen waarnaar u op zoek bent: ze zijn handig in gebruik, er ontstaan geen inkepingen en verder zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Op snijplanken van roestvrij staal blijven door het gladde oppervlak geen etensresten achter, waardoor bacteriegroei wordt tegengegaan.


Snijplanken van gehard glas

Gemaakt van gehard glas zijn deze snijplanken extreem solide en krassen of breken niet. Er worden geen splinters gevormd en daarnaast kunnen deze snijplanken ook in de vaatwasmachine. Houd er wel rekening mee dat messen snel bot kunnen worden bij veelvuldig contact met het harde oppervlak van de snijplank.


Snijplanken van marmer of steen

Marmeren of stenen snijplanken zijn stijlvol, stevig, eenvoudig schoon te maken en krasbestendig. Let er wel op dat het harde oppervlak soms slijtage aan meslemmeten kan veroorzaken.


Composiet snijplanken

Snijplanken vervaardigd uit composiet zijn robuust en gaan de groei van bacteriën tegen. Ze zijn mild voor uw bestek en kunnen gemakkelijk in de vaatwasser worden gereinigd.

Vind de perfecte snijplank of het ideale hakblok in hout of roestvrij staal bij Paulus Stuart in Brussel. Hier kunt u ook terecht voor deskundig advies!

Comments


laat een reactie achter

Bedankt! Je bericht is verzonden.

bottom of page