top of page
  • Paulus Stuart

Het beste advies voor het onderhoud van uw horeca-apparatuur

Wanneer u de keukenapparatuur van uw restaurant correct blijft onderhouden, kunt u de levensduur merkbaar verlengen. Zo behoudt u een smetteloze keuken waarin u met veel plezier zult werken. Paulus Stuart geeft een paar onmisbare tips om uw bestek en keukenmachines steeds de juiste verzorging te geven.Grondig reinigen van werkvlakken en apparatuur


Kalk kan voor ernstige vlekken zorgen in de keuken die leiden tot een slechte hygiëne. Daarnaast kan het schade aanbrengen aan toestellen, hun levensduur verkorten en u zo op onnodige kosten jagen. Door regelmatig te poetsen met azijn kunt u aangetaste kalk makkelijk verwijderen van uw werkvlakken. Koffiemachines en waterkokers zijn erg gevoelig voor kalk en moeten regelmatig worden ontkalkt. Volg hierbij steeds de handleiding en instructies van de fabrikant. Bij aanhoudende problemen met hard water kan het interessant zijn om een waterontharder aan te schaffen.


Om roestvrijstalen oppervlakten weer te laten glanzen als nieuw adviseert Paulus Stuart producten zoals een gewoon sopje van lauw water met afwasmiddel, huishoudalcohol of zelfs zuiveringszout. Voor erg vuile werkvlakken kunnen de meer geconcentreerde sodakristallen gebruikt worden. Vermijd steeds agressieve producten zoals bleekwater of schuurmiddelen. Deze kunnen uw materialen aantasten of blijvende krassen veroorzaken.


Draag zorg voor ovens en andere keukenmachines


Vermijd elektrische storingen en schade aan apparaten door ze regelmatig te ontvetten. Vetafzetting kan namelijk permanente schade als gevolg hebben. Denk hierbij aan keukenapparatuur die vaak met vet te maken heeft, zoals een oven of friteuse. Daarnaast kan lichte schade door vetafzetting leiden tot een energieverlies, wat een hogere elektriciteitsfactuur tot gevolg kan hebben. Ontvetten van hardnekkige vetafzettingen is dus kostenbesparend en duurzaam op vele vlakken. Laat machines nooit aangesloten op het elektriciteitsnet tijdens het reinigen en gebruik enkel producten die geschikt zijn voor dit type keukenapparaten.


Lees steeds de bijsluiter van uw reinigingsproducten en overleg met specialisten zoals Paulus Stuart. Bepaalde producten kunnen uw werkoppervlakken aantasten. Daarnaast kunnen bepaalde chemische elementen, verwerkt in schoonmaakmiddelen, giftige stoffen ontwikkelen bij verwarming. Deze zijn dus zeker niet aan te raden om te gebruiken in een keukenomgeving.


Paulus Stuart, specialist in horecabenodigdheden uit Brussel, biedt steeds de beste merken aan horeca-apparatuur en helpt zijn klanten met de nodige tips voor onderhoud en lange levensduur van hun materialen.

Comments


laat een reactie achter

Bedankt! Je bericht is verzonden.

bottom of page